Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Med MODEX Çanakkale Türkiye Tatbikatına Katıldı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Med MODEX Çanakkale Türkiye Tatbikatına Katıldı.

ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim üyeleri 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Çanakkale'de AB Sivil Korunma Mekanizması kapsamında AFAD ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen MED MODEX 2023 Çanakkale Türkiye Tatbikatına gözlemci olarak katılım sağladı. "Tatbikat senaryosu, Çanakkale'de 17 Eylül 2023 tarihinde gece saat 00.34'te 7.4 büyüklüğünde bir depremin olduğu varsayımı üzerinde kurgulandı ve hayali senaryo çerçevesinde arama kurtarma, medikal kurtarma, sağlık hizmetleri ve insani yardım faaliyetleri prova edildi.  Tatbikatta Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans öğrencileri de  AFAD gönüllüsü olarak görev alarak deneyim kazanma fırsatı buldu. Tatbikatta yer alan ekipler arasında  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), UMKE ATAK, UMKE EMT Tip2 ve UMKE EMT Tip1 Seyyar Hastaneler ve Acil Müdahale Ünitesi ile 112 hava ve kara ambulansları, deniz ambulansı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mobil Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı, Mobil Ulusal Halk Sağlığı Laboratuvarı ve Mobil Halk Sağlığı Ekibi gibi ekipler ve araçlar yer almıştır. 

MODEX kapsamında Senaryo gereği Çanakkale Çınarlı mevkiinde bulunan enkaz alanında ve Çanakkale 1915 Köprüsünde Kitlesel yaralanmalı trafik kazasında  arama kurtarma, medikal müdahale ve yaralı tahliyesine yönelik müdahale çalışmaları gerçekleştirildi. 

Tatbikata Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru CAYMAZ, Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Feyza Nur BEKLER ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyn KOÇAK, Dr. Öğr. Üyesi Ebru İNAL, Dr. Öğr. Üyesi Volkan AKYÖN ve Arş. Gör. Dr. Göksel ÖZTÜRK katılım sağlamıştır.