Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Dr. Öğretim Üyesi Ebru CAYMAZ Uluslararası Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi (SCAR)’nde Türkiye’yi temsilen görevlendirilmiştir

Dr. Öğretim Üyesi Ebru Caymaz, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün onayı ile Uluslararası Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi (SCAR)’nde Sosyal Bilimler alanında Türkiye’yi temsilen görevlendirilmiştir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Ebru Caymaz, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün onayı ile Uluslararası Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi (SCAR)’nde Sosyal Bilimler alanında Türkiye’yi temsilen görevlendirilmiştir.

Halihazırda Association of Polar Early Career Scientists (APECS)’in Bilim & Diplomasi (Science & Diplomacy) Grubu’nda da yer alan Dr. Ebru Caymaz, T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü tarafından 30 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı’nda 2 sözlü sunum, 1 Aralık 2021 tarihinde 14 farklı şehirden 15,000’in üzerinde öğrenci ve öğretmenin katılımıyla düzenlenen 2. Ulusal Kutup Şenliği bünyesinde ise “Kutuplarda Yaşam” konulu bir seminer vermiştir.

İlgi haberlere yönelik detaylar linktedir

https://www.scar.org/science/hass/directory/ebru-caymaz/ 

https://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/2-kutup-senligi-kutuplari-gebzeye-getirdi