Sağlık Bilimleri Fakültesi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Norveç’li Akademisyenlerin Davetiyle Hazırlanan Sosyal Sürdürülebilirlik Konulu Çalışma Hk.

Birleşmiş Milletler’in belirlemiş olduğu sürdürülebilir kalkınma hedeflerine paralel olarak sürdürülebilir kalkınmanın çevresel ve ekonomik boyutu ile yakından ilişkili olan sosyal sürdürülebilirlik kavramı, insan ve toplumu odak noktasına koyan nispeten yeni ancak önemli bir kavram olarak öne çıkmaktadır.

Implications for Social Sustainability başlıklı çalışma, Antonina Tsvetkova ve Konstantin Timoshenko editörlüğünde Routledge Yayınevi’nden yayınlanmıştır. Bahsi geçen çalışmaya fakültemizin Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Ebru Caymaz, Piri Reis Üniversitesinden Öğr. Gör. Barbaros BÜYÜKSAĞNAK ve TÜBİTAK MAM Başkan V. Prof. Dr. Burcu ÖZSOY’la birlikte denizcilik sektöründe sürdürülebilirlik odaklı çevresel yönetişimi konu alan “Adaptive Governance in Integrating Sustainability and Resilience into the Arctic Shipping Routes: The Kara Sea Case” başlıklı bir örnek olay analiziyle katkı sağlamıştır.