Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Arş. Gör. Dr. Hüseyin KOÇAK Sağlık Bakanlığı Tarafından Düzenlenen Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısına Katılım Sağladı.

Arş. Gör. Dr. Hüseyin KOÇAK Sağlık Bakanlığı Tarafından Düzenlenen Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısına Katılım Sağladı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2-8 Aralık 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme” çalışmasına katılım sağladık. Açılış konuşmalarını Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet TEKİN ve Sağlık Meslekleri Daire Başkanı Dr. Kemal SERDAROĞLU tarafından gerçekleştirilen çalıştayda meslek çalışma grupları ayrı oturumlarda çalışarak mesleki içeriklerin hazırlanması için çalışmalar yapıldı. Dr. Hüseyin KOÇAK Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışma Grubu olarak yer alarak  çalıştayda AYAY mezunlarının lisans eğitimine yönelik kazanılan becerilere yönelik meslek tanımının yapılması için katılım sağladı. Tamamlanan çalışmalar Sağlık Bakanlığı Uzmanı Dr. Müveddet Bayraktar’a teslim edildi. 

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışma Grubunda görev alan tüm katılımcılar  ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Mezunlarında oluşmaktadır. 

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışma Grubu Üyeleri: 
AYAYDER Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından Dr. Hüseyin KOÇAK
AYAYDER Başkan Yardımcısı Ege Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Bektaş SARI (ÇOMÜ AYAY Mezunu)
Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. üyesi Ramazan ASLA(ÇOMÜ AYAY Mezunu)
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlk ve Acil Yardım  (Paramedik) Önlisans Programı Öğr. Gör. Ezgi ATALAY (ÇOMÜ AYAY Mezunu)
Sinop Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Fatma GÜNDÜZ  (ÇOMÜ AYAY Mezunu)

Çalışmalar esnasında çalışma grubuna ziyaretlerde bulunan Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet GÜNDÜZ’e Sağlık Meslekleri Daire Başkanı Dr. Kemal SERDAROĞLU’na, Uzm. Dr. Mustafa ÖZCAN’a ve Dr. Müveddet BAYRAKTAR’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans mezunlarının sağlık mesleği olarak tanımlanması sürecinde önemli bir kilometre taşı olan bu çalıştaya bilimsel olarak katkı sunduk. Çalıştayın sonuçlarının ilerleyen aşamalarda meslek tanımının yapılması ve lisans eğitimi boyunca kazanılan beceri ve yetkinliklerine yönelik çalışma alanlarında istihdamını beklenmektedir