Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

ÇOMÜ Arama ve Kurtarma Takımı Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışmasında iki Etapta BİRİNCİ Oldu.

Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile 20-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Edirne'de gerçekleştirilen "Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması"'ında Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 11 öğrencimiz katılmıştır.
Yarışmaya Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Moldova, Kosova ve Türkiye olmak üzere 9 farklı ülkeden 15 üniversite takımı katıldı.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı beş etaptan oluşan yarışmanın " Enkazda Arama Kurtarma" ve " Çadırda Kurma Etaplarında birinci oldu. Takımımız genel sıralamada sekizinci oldu.