Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'ne Teknik Gezi

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, 29.12.2023 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde kurulan GÖKSANCAK arama kurtarma ekibi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUBİTEM'e teknik gezi gerçekleştirdi. İtfaiye Araç Malzeme Bilgisi dersi sorumlusu Öğr. Gör Merve UYGUN ve Yangın Uygulamaları dersi sorumlusu üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanı Rıdvan KAŞDEMİR koordinasyonunda düzenlenen teknik geziye AYAY Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru CAYMAZ da katıldı. Düzenlenen gezide konteyner yangınlarına müdahale ve labirentte arama kurtarma uygulamaları gerçekleştirildi. Güncel teknolojilerden de destek alarak gerçekleştirilen eğitim esnasında dronla kızıl ötesi çekimler yapılarak yangın tespit, gözlem ve müdahalesinde kullanılan son teknolojiler hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.